Πως γιόρτασαν οι Έλληνες στο εξωτερικό τα 200 χρόνια ελευθερίας του Ελληνικού κράτους;

Για ακόμα μια φορά, η Τζοβάννα Φραγκούλη, μας ταξιδεύει με τα βίντεο της μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

Αυτή τη φορά βρισκόμαστε σε ένα λιμάνι της Νέας Υόρκης, όπου Έλληνες της διασποράς αλλά και σημαντικοί φιλέλληνες της μεγάλης Αμερικανικής πόλης, γιόρτασαν τα 200 χρόνια ελευθερίας του Ελληνικού έθνους με μία εναλλακτική εκδήλωση.

Λόγω του κορονοϊού, η παρέλαση που κάνουν οι Έλληνες της Νέα Υόρκης κάθε χρόνο στη Πέμπτη λεωφόρο ήταν δυστυχώς αδύνατη, παρά τη βαρύτητα της φετινής επετείου, και έτσι οι διοργανώτρια Ευαγγελία Πλάκα έπρεπε να σκεφτεί μια αρκετά εντυπωσιακή εναλλακτική.

Έτσι, τη μέρα της εκδήλωσης οι καλεσμένοι επιβιβάστηκαν στο εντυπωσιακό τετρακάταρτο ιστιοπλοϊκό που ήταν αραγμένο στο ποταμό του Χάντσον, και μετά από συγκινητικές και εμπνευσμένες ομιλίες από τους τιμώμενους καλεσμένους, έπλευσαν μαζί με συνοδεία από είκοσι ακόμα πλοία μέχρι το άγαλμα της Ελευθερίας.

Εκεί, η εκδήλωση έφτασε στην αποκορύφωσή της με τη διακεκριμένη Ελληνίδα σοπράνο της όπερας Σοφία Νταϊάνα Αντωνάκου να ερμηνεύει τον εθνικό μας ύμνο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα πάτρια εδάφη, μπροστά από το παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας.

Η Τζοβάννα Φραγκούλη βρέθηκε στη συγκινητική αυτή εκδήλωση και μας μεταφέρει την εμπειρία της ανάμεσα στους Έλληνες της Αμερικής, αλλά και τους φιλέλληνες καλεσμένους που τίμησαν τη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο στο YouTube, Jovanna’s Wish Channel μέσα από το παρακάτω link: 

Τ


Συντάκτης: ianastasis_Team