Ιατρικό λάθος: «Κάθε 6 μήνες κάνω χειρουργείο» – Ένοχοι δύο γιατροί

Ιατρικό λάθος: «Κάθε 6 μήνες κάνω χειρουργείο» – Ένοχοι δύο γιατροί

Οι δύο γυναικολόγοι και ο νοσηλευτής κρίθηκαν ένοχοι για το ιατρικό λάθος

Για 5 μήνες περίπου μία 59χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη ένιωθε πόνους στους νεφρούς. Αρχικά της είπαν ότι ο πόνος είναι μετεγχειρητικός και πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι που επισκέφτηκε και άλλον γιατρό, όπου μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί ιατρικό λάθος και ότι στα σπλάχνα της υπήρχε μια βελόνα 13 εκατοστών. 

«Πέραν ότι βρέθηκαν δύο προβλήματα, στην γυναικολογική επέμβαση, μου είχαν καυτηριάσει και τον ουρητήρα, ενώ στο τέλος ανακάλυψαν ότι υπάρχει κι ένα ξένο αντικείμενο στην κοιλιακή μου χώρα 13,5 εκατοστά. Ξαναέκανα επέμβαση για να μου αποκαταστήσουν τον ουρητήρα», είπε αρχικά η γυναίκα μιλώντας στο Mega. 

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την βελόνα. Έκανα αυτό που έκανα με την αλλαγή του pig tail (σ.σ. stent με 2 άκρα που προσομοιάζουν με ουρά γουρουνιού), είναι κάτι μη αναστρέψιμο. Κάθε 6 μήνες κάνω χειρουργείο για την αλλαγή του pig tail το οποίο βοηθάει στην διόγκωση του ουρητήρα για να μπορώ να αποφεύγονται τα ούρα από τους νεφρούς. Ό,τι και να κάνω είναι μη αναστρέψιμο. Τον γιατρό τον είχα 15 χρόνια ήταν δικός μου γιατρός», συμπλήρωσε η γυναίκα θύμα ιατρικού λάθους.

Το δικαστήριο για την υπόθεση έγινε την Τρίτη και καταδικάστηκαν δύο γυναικολόγοι-χειρουργοί γιατροί, σε 14 και 11 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, και ένας νοσηλευτής καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκισης.

Υπάρχει και αστικό δικαστήριο

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της γυναίκας, Κάτια Χαλίσκου, μίλησε στο Mega για τις ποινές που επεβλήθησαν στους γιατρούς και τον νοσηλευτή. 

«Χθες ολοκληρώθηκε η ποινική δίκη, μετά από 5 χρόνια, καταδικάστηκαν οι δύο χειρουργοί – γυναικολόγοι, ό ένας ήταν ο δικός της γιατρός, ο δεύτερος ήταν ο βοηθός και ο τρίτος ήταν ο εργαλειοδότης που ανήκει στο προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής. Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης για σωματική βλάβη από αμέλεια, 14 μήνες ο πρώτος, 11 μήνες ο δεύτερος και 7 ο τρίτος εργαλειοδότης. Μιλάμε για πλημμελήματα επειδή έχουν τελεστεί από αμέλεια. Υπάρχει και αστικό δικαστήριο για την αποζημίωση της παθούσας που δεν έχει τελεστεί ακόμα».

Πηγή: Lifo


Συντάκτης: ianastasis_Team