MYO Health και MDA Ελλάς: Βραβεύτηκαν για την προώθηση της συμμετοχής των ασθενών στο ΗΤΑ

MYO Health και MDA Ελλάς: Βραβεύτηκαν για την προώθηση της συμμετοχής των ασθενών στο ΗΤΑ

Με το βραβείο Silver της πρόσφατης διοργάνωσης των Patient Participation Awards  τιμήθηκαν η εταιρία συμβούλων Οικονομικών της Υγείας MYO Health και το MDA Ελλάς – Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, για την εξέχουσα δράση τους  στην προώθηση της συμμετοχής των ασθενών στο ΗΤΑ, μέσω της ανάπτυξης (MYO Health) και πιλοτικής δοκιμής (MYO Health-MDA Ελλάς) της καινοτόμου, εξειδικευμένης ιδιόκτητης ψηφιακής πλατφόρμας (CS-45TM).

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του ΜDA Ελλάς, κυρία Αντιγόνη Καρρά δήλωσε: «Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή εκ μέρους των 1500 Μελών μας σε όλη την Ελλάδα, για την βράβευση, πιστεύοντας πως η αναγνώριση αυτή είναι απλά και μόνο μία αρχή για να ακολουθήσει και η ενεργή συμμετοχή των ασθενών στα κέντρα λήψεων αποφάσεων. Πιστεύουμε πως επικουρικά, για την ενδυνάμωση της θέσης των ασθενών, θα μπορούσε να καθιερωθεί η χρήση διαδικτυακών πλατφορμών μέσω των οποίων θα αποτυπώνεται μετρήσιμα η βαρύτητα της θέσης τους μέσα στον αληθινό κόσμο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κεντρικός στόχος είναι η άμεση εμπλοκή εκπροσώπων των ασθενών στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων. Κάθε επιτροπή, που γνωμοδοτεί ή αποφασίζει για νέα, ή προϋπάρχοντα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν, τροποποιηθούν ή αποζημιωθούν από την ελληνική πολιτεία οφείλει, κατ΄εμάς, να συμπεριλαμβάνει εκπροσώπηση των ασθενών».

Λίγα λόγια για το MDA Ελλάς 

Το MDA Ελλάς είναι Σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2000 με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Στα 22 χρόνια λειτουργίας του δημιούργησε και υποστηρίζει υλικοτεχνικά και επιστημονικά, κατάλληλα εξοπλισμένες Ειδικές Μονάδες Νευρομυϊκών Παθήσεων σε Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην Αθήνα, στο Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη & στο Π.Γ.Ν.Π στο Ρίο, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει η Ειδική Μονάδα Ενηλίκων, που θα φιλοξενηθεί στο Λάτσειο Κέντρο εγκαυμάτων, εντός του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας (www.mdahellas.gr).


Συντάκτης: ianastasis_Team