Πλέξιμο Και Κέντημα: Τα Γιαγιαδίστικα Χόμπι Που Γίνονται Και Πάλι Μόδα

Πλέξιμο Και Κέντημα: Τα Γιαγιαδίστικα Χόμπι Που Γίνονται Και Πάλι Μόδα

Ένα σχεδόν ξεχασμένο και ολίγον τι παρεξηγημένο χόμπι έκανε comeback την προηγούμενη χρονιά και αναμένεται να έχει ακόμα πιο δυναμική παρουσία το 2021.

Ο λόγος για το πλέξιμο και το κέντημα!

Εκτός από τις περιπτώσεις όσων πλέκουν να πωλούν τις δημιουργίες τους, οι αλήθεια είναι πως το πλέξιμο και το κέντημα είναι δύο χόμπι που συνήθως συνδέονται με γιαγιάδες… και γεροντοκόρες άλλων εποχών.

Όμως, λίγο η πανδημία, λίγο ο «εγκλεισμός» να πολλοί άρχισαν και πάλι να ανακαλύπτουν τις χαρές που προσφέρουν λίγο νήμα και μια βελόνα. Τα τελευταία χρόνια το πλέξιμο έχει κατακτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τώρα περνάει στο προσκήνιο το κέντημα με τα hashtag #needlework και #needlecraft να γεμίζουν Instagram, ενώ το YouTube παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες για όσους θέλουν να εντρυφήσουν.

Υπάρχουν πολλοί που πλέκουν γιατί τους χαλαρώνει, μιας και εκείνες τις στιγμές είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το κάνουν και δεν σκέφτονται τίποτα άλλο. Παράλληλα, είναι ένα χόμπι χειροπιαστό. Οι δημιουργίες, όσο μικρές ή μεγάλες και αν είναι μπορούν να γίνουν διακοσμητικά στον χώρο μας, δώρα για τους αγαπημένους μας, ακόμα και πηγή εισοδήματος, με το Εtsy και το Market Place να αποτελούν τις κυριότερες πλατφόρμες πώλησης.

Φυσικά, η αισθητική είναι μοντέρνα. Ειδικά, στην περίπτωση του κεντήματος, τα κλασικά σχέδια με τα λουλούδια και τα τοπία εκτοπίζονται για σχέδια με επίκαιρες αναφορές και σύγχρονο vibe.

Πάρτε ιδέες και ξεκινήστε τη δική σας δημιουργία:


Συντάκτης: ianastasis_Team