Δείπνο με άρωμα Ελλάδας από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕUMED9 στο εστιατόριο Delta

Δείπνο με άρωμα Ελλάδας από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕUMED9 στο εστιατόριο Delta

Tο Δειπνοσοφιστήριον Catering, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες υπηρετεί την υψηλή γαστρονομία και την τέχνη της καλής ζωής, έχοντας σταθερή και καθοριστική παρουσία σε κάθε ξεχωριστό γεγονός του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου!

Την Παρασκευή 17/09/2021, η Αθήνα φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED9), οι εργασίες της οποίας έληξαν με δείπνο που παρατέθηκε στο εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το εστιατόριο Delta, ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς το ΚΠΙΣΝ με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό.

Οι ηγέτες των μεσογειακών κρατών Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας, απόλαυσαν ένα γεύμα που απέπνεε άρωμα Ελλάδας και αναδείκνυε τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές της ελληνικής γης διά χειρός του Executive Chef του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν carpaccio τομάτας με αγγιναράκι Τήνου, αλατσοελιές, ξινομυζήθρα, παξιμάδι χαρουπιού και πετιμέζι, κριθαρότο με σκορπίνα, σπαράγγια και φθινοπωρινή τρούφα, φιλέτο από φαγκρί στον ζωμό του με πουρέ από σταμναγκάθι, χανιώτικο φύκι θάλασσας και χυμό μοσχολέμονο ενώ για επιδόρπιο απόλαυσαν μια παγωμένη mousse γιαουρτιού με φιστίκι Αιγίνης, κηρήθρα και καραμελωμένο κουμ κουάτ.

Σε χαλαρό κλίμα οι ηγέτες της ΕUMED9, δείπνησαν με φόντο την Αθηναϊκή ριβιέρα με τη συνοδεία κρασιού και συνέχισαν τη συνομιλία τους για τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή Σύνοδo.

Δείπνο με άρωμα Ελλάδας από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕUMED9 στο εστιατόριο Delta
Σε χαλαρό κλίμα οι ηγέτες της ΕUMED9, δείπνησαν με φόντο την Αθηναϊκή ριβιέρα, απολαμβάνοντας την ελληνική κουζίνα του Δειπνοσοφιστήριον και με τη συνοδεία κρασιού συνέχισαν τη συνομιλία τους για τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή Σύνοδo
Οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν κριθαρότο με σκορπίνα, σπαράγγια και φθινοπωρινή τρούφα από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον
Οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν φιλέτο από φαγκρί στον ζωμό του με πουρέ από σταμναγκάθι, χανιώτικο φύκι θάλασσας και χυμό μοσχολέμονο από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον
Ένα γεύμα που απέπνεε άρωμα Ελλάδας από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕUMED9 στο εστιατόριο Delta
Το δείπνο αναδείκνυε τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές της ελληνικής γης διά χειρός του Executive Chef του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρη Σκαρμούτσου

Συντάκτης: ianastasis_Team