Αργύρης Παπαδημητρόπουλος: Ο δημιουργός του Monday ξέρει από καλοκαιρινές καψούρες

Αργύρης Παπαδημητρόπουλος: Ο δημιουργός του Monday ξέρει από καλοκαιρινές καψούρες

Ο σκηνοθέτης του Monday μιλάει για την απόλυτη anti-rom com ταινία, το sex positivity, το γυμνό που δεν προσβάλλει τις γυναίκες, τα πάρτι που αλλάζουν τη ζωή σου και πώς έφτιαξε μια ταινία που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι.

Από τη ζωή βγαλμένο. Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος είναι ένας σκηνοθέτης που παίρνει τα καρέ της πραγματικής ζωής και τα κάνει ταινιάρες που υμνούν οι κριτικοί κινηματογράφου του Guardian και του Vulture. Η εναρκτήρια σκηνή της ταινίας βρίσκει –μετά από μια ξέφρενη καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη αλκοόλ, καύλα και καλοκαίρι- δυο εντελώς άγνωστους γυμνούς σε μια παραλία γεμάτη ηλικιωμένους και παιδάκια. Πραγματική ιστορία, συνέβη μετά από πάρτι του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στην Αντίπαρο. Είχε πει σε φίλους του ότι κάποτε θα κάνει αυτή την ιστορία ταινία. Επεβίωσε το πραγματικό ζευγάρι, είναι μαζί; “Δυστυχώς, όχι. Δεν ζήσανε ποτέ την αμήχανη στιγμή που τα εγγόνια τους ρώτησαν “πώς γνώρισες τη γιαγιά”.

Τον ρωτάω αν πιστεύει ότι το φετινό καλοκαίρι μας, το πρώτο μετά τον τραυματικό εγκλεισμό μας, θα είναι μια ξέφρενη Παρασκευή. Πολλά υποσχόμενη. “Νομίζω ότι όλοι μας θέλουμε να θυμηθούμε πώς είναι η ανθρώπινη επαφή”. Μιλάμε με αφορμή τη νέα του ταινία Monday. Η ταινία που μας δείχνει ότι οι σχέσεις μας κουβαλούν άπειρες ματαιώσεις, όσο ρομαντικά κι αν αρχίζουν.

Πηγή / Διαβάστε περισσότερα στο https://provocateur.gr/


Συντάκτης: ianastasis_Team