25 Κεραμίστες για την Πόρτα Ανοιχτή

25 Κεραμίστες για την Πόρτα Ανοιχτή

Μία ιδιαίτερη Έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 23 Μαΐου 2024 στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι), όπου 25 ταλαντούχοι κεραμίστες θα προσφέρουν τα έργα που ετοίμασαν με αγάπη για τα υπέροχα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής.

Η κεραμική, μία από τις αρχαιότερες τέχνες που έχουν καταγραφεί και που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό της κάθε εποχής, γίνεται η αιτία για να συναντηθούν το δημιουργικό πνεύμα με την προσφορά, η φαντασία με την αλληλεγγύη, το παρελθόν με το μέλλον.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Για πληροφορίες: 210 9650916, teg@eps-ath.gr

Εγκαίνια Έκθεσης

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 17.00-21.00

Διάρκεια Έκθεσης

23, 24, 25 & 27 Μαΐου

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.

Μία από τις βασικές αρχές της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε πάντα πρωτοποριακή στη σύσταση προγραμμάτων που αποβλέπουν στην πνευματική καλλιέργεια, και έχει διοργανώσει διαχρονικά πληθώρα πολιτιστικών δράσεων.

Έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας. Στις 7 Μαρτίου 2024, τιμήθηκε και από τον  Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».


Συντάκτης: ianastasis_Team