Τα νέα δεδομένα για την έλευση της Nazionale Piloti στην Ελλάδα

Τα νέα δεδομένα για την έλευση της Nazionale Piloti στην Ελλάδα

Όλο το ρεπορτάζ σχετικά με την ποδοσφαιρική ομάδα των πιλότων της F1 και την επίσκεψή της στη Μύκονο.

Καθώς οι ημέρες πλησιάζουν, έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα νέα που προκύπτουν από το ρεπορτάζ για την έλευση της Nazionale Piloti στην Ελλάδα. Το ραντεβού διατηρείται για τις 6 Αυγούστου στο Μύκονο, ωστόσο αλλάζουν οι δράσεις.

Nazionale Piloti

Καθώς εν μέσω Covid πιθανή αυξημένη προσέλευση κοινού θα δυσκόλευε σημαντικά τα πράγματα στο Δημοτικό Στάδιο Μυκόνου, κρίθηκε φρόνιμο να εγκαταλειφθεί επί της παρούσης η ιδέα του ποδοσφαιρικού αγώνα με τη συμμετοχή των πιλότων της Formula 1 κι άλλων μορφών του motorsport. Και λέμε επί της παρούσης καθώς έχουν ξεκινήσει διεργασίες ώστε το event του Αυγούστου να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για μεγαλύτερο event, πιθανότατα στην Αθήνα, με ποδοσφαιρική αναμέτρηση αντίστοιχη εκείνων που έγιναν το 2006 και το 2007.

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως μπαίνει φρένο στην επίσκεψη της Nazionale Piloti – κάθε άλλο. Η ποδοσφαιρική ομάδα των πιλότων της F1 θα γιορτάσει στη χώρα μας τα 40 χρόνια δράσης της, μία πορεία που περιελάμβανε 239 αγώνες με έσοδα άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ που αξιοποιήθηκαν σε φιλανθρωπικές δράσεις!

Οι εορτασμοί λοιπόν θα γίνουν στη χώρα μας, παρουσία αρκετών ονομάτων που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον. Ξεκινώντας από τον Πιερ Γκασλί της Scuderia AlphaTauri, τον βετεράνο της F1 Τζιανκάρλο Φιζικέλα, τον άλλοτε αντίπαλό του και νυν αγωνοδίκη της FIAΤόνιο Λιούτσι, τον άσο των δύο τροχών Μαξ Μπιάτζι αλλά και νέα ονόματα που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους τις τελευταίες ώρες.

Ο λόγος για τον δοκιμαστή της Scuderia Ferrari με 62 εκκινήσεις στην F1 και οδηγό της Penske στη Formula E, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, που θα έρθει στην Ελλάδα παρέα με τον επίσης Ιταλό, με πλούσια καριέρα σε GP2, IndyCar, Formula E κι αγώνες αντοχής, Λούκα Φιλίπι.

Πίστα Karting Μυκόνου

Στο πλευρό του θα είναι η αδερφή του, Άλις Φιλίπι, με πλούσια καριέρα στη σκηνοθεσία. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα ενεργή στον τομέα της οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση θα στραφεί και η επίσκεψη των πιλότων.

Θα βρεθούν στην πίστα karting της Μυκόνου, που πέρα από έναν «αγώνα» επί ελληνικού εδάφους, θα προάγουν την οδική ασφάλεια, σε ένα πλαίσιο το οποίο ο εκπρόσωπος της Nazionale Piloti στην Ελλάδα, Κώστας Μαστοράκης, συζητά με τοπικούς φορείς.

Μαστοράκης, Ντι Νατάλε και Μονογυιού

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Μάριο Ντι Νατάλε, προέδρου της Nazionale Piloti, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με την βουλευτή Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, με θέμα συζήτησης την ίδρυση φορέα και τη πραγματοποίηση δράσεων οδικής ασφάλειας στο νησί των ανέμων κι όχι μόνο.

Στο ίδιο μήκος είναι σύμφωνα με τον διοργανωτή οι συζητήσεις τόσο μες την Περιφέρεια Ανατολικού Αιγαίου όσο και με τον Δήμο Μυκόνου. Οι δράσεις που θα γίνουν και θα επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, θα έχουν την υποστήριξη της Εγνατίας Οδού.

Nazionale Pilioti

Πέραν των μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια, θα υπάρξει και η σταθερή εδώ και πολλά χρόνια στήριξη της Nazionale Piloti στις προσπάθειες του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», το οποίο αναμένεται να επισκεφτεί αντιπροσωπεία της στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ελλάδα.

Πηγή: gazzetta.gr


Συντάκτης: ianastasis_Team