Πριγκιπικές τιμές για τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζο και την παγκόσμια Ντίβα Κριστίν Οπολαΐς στη Βασιλική Σουίτα της Μεγάλης Βρετανίας

Εκδήλωση υψηλών τιμών και συμβολισμών με βασιλική φινέτσα πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Σουίτα της Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία με οικοδεσπότη τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, Ιδρυτικό Πρόεδρο, Μουσικό & Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Φιλαρμονικής Αθηνών («ΦΑ»), και Πρόεδρο της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας. Τιμώμενο πρόσωπο η στενή συνεργάτης του Μαέστρου και παγκόσμια Ντίβα της Όπερας, Υψίφωνος Κριστίν Οπολάις.

Από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου και όταν η κ. Οπολάις εμφανίστηκε στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως «Μαντάμα Μπατερφλάι» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι επαγγελματικές σχέσεις των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών ξεκίνησαν ένα δυναμικό κρεσέντο και ατσελεράντο.

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A. στρατηγικού συνεργάτη της Φιλαρμονικής Αθηνών, και ο Πρόεδρος αυτής Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου τιμούν την Υψίφωνο Kristine Opolais ως το πρώτο «Επίτιμο Μέλος» της «ΦΑ».
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου ανακυρήσει την Υψίφωνο Kristine Opolais «Επίτιμη Διδάκτωρα».
Η Υψίφωνος Kristine Opolais και ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου μαγεύουν τους εκλεκτούς καλεσμένους της Φιλαρμονικής Αθηνών.
Ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A. και ο Καλλιτέχνης Philip Tsiaras.
Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου συστήνει τους κυρίους Ισίδωρο Κούβελο και Γιώργο Παπαγιαννόπουλο.
Ο Καλλιτέχνης Philip Tsiaras, ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, και ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.
Γενικό πλάνο από την εκδήλωση της Φιλαρμονικής Αθηνών στη Βασιλικής Σουίτα της Μεγάλης Βρεταννίας.
Η Υψίφωνος Kristine Opolais και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Φιλαρμονικής Αθηνών και της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 10 Απριλίου 2021, ρεσιτάλ μεταξύ του Μαέστρου και της κ. Οπολάις, υπό την αιγίδα της ΑΕ της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη. Οι χημεία, το χάρισμα, και το κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο των δύο καλλιτεχνών μάγεψαν, δημιουργόντας ένα δυναμικό και υπέρλαμπρο ντουέτο.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και η σύζυγος του Δήμητρα, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A.
Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, η κα Μαρίνα Γιαβρόγλου Πρόεδρος της Soya Mills International, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A
Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο οικονομολόγος κ. Ηλίας Τρίγκας, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Βελάνης.
Αφροδίτη Βλασσοπούλου, η Υψίφωνος Kristine Opolais, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Γκρίτζαλης, και η κα Θεανώ Σκούρτη.

Μερικές μέρες μετά την πρώτη τους κοινή τους κοινή εμφάνιση επί σκηνής, ο «Σύλλογος Θυάτειρα» και ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος φιλοξένησαν τους δύο κορυφαίους σταρ στην Αθήνα σε ένα μαγνητοσκοπημένο ρεσιτάλ μέσα από το Μουσείο Ακροπόλεως και με φόντο τον Παρθενώνα, με σκοπό την παγκόσμια προβολή της Ελλάδας και του Πολιτισμού της μέσω των δύο αυτών διεθνούς εμβέλειας προσωπικοτήτων.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο Καλλιτνέχνης Philip Tsiaras.
Ο κ. Μόσχος Καντής της MOSKAN Aviation Brokering Ltd, η κα Κάτια Αβραμίδου Νομική Σύμβουλος της Aegean Airlines, η Υψίφωνος Kristine Opolais, ο κ. Ģirts Jaunzems Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Λετονίας στην Αθήνα, και ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Kristine Opolais, Μαρία Τσίφτη, Rami Kaddura, και Maya Schwaighofer.
Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο κ. Κώστας Γεωργακόπουλος CEO της INTRUM HELLAS.

Χατζηλοΐζου και Οπολάις προσδίδουν μια βασιλική αίγλη και συνάμα μια χολιγουντιανή αίσθηση στο Αθηναϊκό brand, κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανές στην εκδήλωση που χοροστάτησε ο Μαέστρος στη Βασιλική Σουίτα του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και η Υψίφωνος Kristine Opolais στο κέντρο, ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, και ο Καλλιτνέχνης Philip Tsiaras με τις Κυρίες της εκδήλωσης.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία προσφωνεί και εξυμνεί την προσωπικότητα και υπεραξία του Μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου της Φιλαρμονικής Αθηνών.

Τη «ΦΑ» και την Κυπριακή Μουσική Ακαδημία, όπως και τους δύο καλλιτέχνες, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και η σύζυγος του Δήμητρα, η κα Θεανώ Σκούρτη, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο διάσημος Ελληνοαμερικανός καλλιτένχης και στενός φίλος και συνεργάτης του Μαέστρου κ. Philip Tsiaras, οι κυρίες Αγνή Μαρμαρίδου, Θεοδώρα Βρούτση, και η Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη-Άντριους, ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Βελάνης, ο οικονομολόγος κ. Ηλίας Τρίγκας, ο CEO της Intrum Hellas κ. Κώστας Γεωργακόπουλος, η Πρόεδρος της Soya Mills International κα Μαρίνα Γιαβρόγλου, ο επιχειρηματίας κ. Rami Kaddoura, ο CEO της Moskan Aviation κ. Μόσχος Καντής και η σύζυγος του Κάτια Αβραμίδου νομική σύμβουλος της Aegean Airlines, η σχεδιάστρια μόδας κα Όλγα Καραβερβέρης, ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers και ιδρυτικός πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα, η κος Μάριος Τίσφτης και η αδερφή του Μαρία της Advanced Integrations, ο Δρ. Δημήτρης Γκρίτζαλης και η σύζυγος του Αφροδίτη Βλασσοπούλου, και ο κ. Ģirts Jaunzems Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Λεττονίας στην Αθήνα. Παρών επίσης και ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία κ. Hom Parviz και σύζυγός του κα Maya Schwaighofer.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, Πρόεδρος της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας και Ιδρυτής της Φιλαρμονικής Αθηνών.
Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου στο Bösendorfer της Βασιλικής Σουίτας της Μεγάλης Βρεταννίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μαέστρο να δίνει πληροφορίες ως προς την ετυμολογική έννοια της Μουσικής, όπως και τη φιλοσοφική, επιστημονική, και πρακτική χρήση της προς την καλυτέρευση του ανθρώπινου πνεύματος και της διεθνούς κοινωνίας.

Η Υψίφωνος Kristine Opolais και ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου ερμηνεύουν την άρια Vissi d’Arte από την όπερα «Tosca» του Giacomo Puccini.

Η άριστη χρήση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, οι γνώσεις και το αποστολικό του χάρισμα, όπως και το εκτόπισμα της προσωπικότητας και φυσικής παρουσίας του Μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου, έδωσαν στους υψηλούς και εκλεκτούς καλεσμένους την ευκαιρία όπως επίσης μάθουν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας από το Λονδίνο στην Κύπρο και όλη την Ευρώπη, όπως και για την ίδρυση της «ΦΑ» στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της κοίμησης του αείμνηστου μέντορα και φίλου του κ. Χατζηλοΐζου, Μαέστρου & Συνθέτη Θεόδωρου Αντωνίου, και την πορεία της «ΦΑ» από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, και προς το παγκόσμιο.

Η Υψίφωνος Kristine Opolais ερμηνεύει την άρια Io son l’umile ancella από την όπερα Adriana Lecouvreur του Francesco Cilea.

Απευθυνόμενος προς την κ. Οπολάις ο Μαέστρος εξήγησε:

«Προς αναγνώριση των εξαιρετικών σου κατορθωμάτων και της πολύχρονης διεθνούς σου αντιπροσώπευσης του μαγικού κόσμου της Όπερας – της πιο ολοκληρωμένης και ελιτίστικης μορφής τέχνης, την καλλιτεχνική και κοινωνική επιρροή της προσωπικότητας σου προς την καλυτέρευση του ανθρώπινου είδους, όπως και την πίστη σου στις Ελληνικές οικογενειακές σου ρίζες, έχω το προνόμιο να σου απονέμω Τιμητικό Διδακτορικό Μουσικών Τεχνών από την Κυπριακή Μουσική Ακαδημία (Έτος Ιδρύσεως 1956), και να σε ανακηρύξω ως το πρώτο επίτιμο μέλος της Φιλαρμονικής Αθηνών.»

Η κ. Οπολάις έδειχνε εμφανώς συγκινημένη, επισημαίνοντας πως η γνωριμία και σταδιοδρομία της με τον κ. Χατζηλοΐζου της άνοιξε ένα νέο ευτυχισμένο κεφάλαιο στη ζωή και καριέρα της. Τόνισε δε πως το Τιμητικό Διδακτορικό από την Κυπριακή Μουσική Ακαδημία της ανοίγει νέες προοπτικές για την πιο συχνή επαφή της με τη Μεγαλόνησο, ενώ λαμβάνοντας το δίπλωμα του πρώτου επίτιμου μέλους της «ΦΑ» δεν έκρυψε την υπερηφάνεια και τον πόθο της να έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Μαέστρο και την Ορχήστρα του εις πολλά έτη.

Χατζηλοΐζου και Οπολάις επιφύλασσαν μία μοναδική έκπληξη για τους παρευρισκομένους. Ο Μαέστρος ξεκινά την εισαγωγή από την άρια Io son l’umile ancella από την όπερα Adriana Lecouvreur του Francesco Cilea, και μερικά μέτρα αργότερα η κ. Οπολάις ξεκινά το ταξίδι. Ακολουθεί η άρια Vissi d’Arte από την Tosca του Giacomo Puccini, με την ονειρική μικρή αυτή μα και τεράστια παράσταση να κλείνει με το Summertime από την όπερα Porgy & Bess του George Gershwin.

Η Υψίφωνος Kristine Opolais, «Επίτιμη Διδάκτωρας» της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας.

Ακολούθησε δείπνο προς όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους στο Roof Garden του ξενοδοχείου, ευγενής προσφορά της «ΦΑ».


Συντάκτης: ianastasis_Team