Συνταγή για Μελόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για Μελόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Με λίγα απλά βήματα και υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο ντουλάπι μας, φτιάχνουμε την πιο τέλεια μελόπιτα!

Συστατικά

  • 300 γρ. μέλι
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 7 αβγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 80 γρ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 κ.γ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Διαβάστε επίσης:#meli για το καλό: Το μέλι από την Εύβοια που ξετρελαίνει τους πάντες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ. και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αφού κρυώσει απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μελόπιτας το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και θυμάρι.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι.

Συντάκτης: ianastasis_Team