«Χριστούγεννα ONline» από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής επιλέγει φέτος έναν διαφορετικό τρόπο για να βρίσκεται κοντά σε κάθε πολίτη τις ημέρες των γιορτών. Διαβιώνοντας, όπως όλοι, μία πρωτόγνωρη συγκυρία, δεν θα μπορούσε παρά να συμβάλει ώστε αυτές οι γιορτές να έχουν το φως και τη μαγεία των προηγούμενων, έστω και μέσα από το σπίτι. Γι’ αυτό η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων Online μεταδόσεων με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού σε μια μοναδική home edition.

Συναισθανόμενη το ιδιαίτερο πλαίσιο αυτών των γιορτών και παραμένοντας στο κλίμα των ημερών, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη σε συνδυασμό με την αγαστή συνεργασία αλλά και τον άψογο συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκη και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί το ξεχωριστό, πολυσυλλεκτικό και προσαρμοσμένο στις επιταγές των καιρών πρόγραμμα «Χριστούγεννα ONline με την Περιφέρεια Αττικής».

Mέχρι και τις 10 Ιανουαρίου το βράδυ με ένα μοναδικό home edition πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, η Περιφέρεια Αττικής έχει επιλέξει παραστάσεις και συναυλίες όπου όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν – δωρεάν και χωρίς χωρικούς περιορισμούς – στην επίσημη σελίδα της στο Facebook facebook.com/PerifereiaAttikis αλλά και στο κανάλι της στο YouTube youtube.com/perattika.

Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Το πρόγραμμα θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event https://fb.me/e/3JOd8zKwnόπου και μπορούν οι πολίτες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να παρακολουθήσουν τις δωρεάν εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής «Χριστούγεννα ONline».

Με αφορμή την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει: «Για τη Διοίκηση της Περιφέρειας και για εμένα προσωπικά, ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία, ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προτεραιότητα. Μια πραγματική ανάγκη, μια ανάσα από την στενάχωρη καθημερινότητα, μια ευκαιρία να δραπετεύσουμε, έστω και για λίγο, έστω και με τη φαντασία μας, από τον – απαραίτητο για την προστασία της υγείας μας – εγκλεισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει για την περίοδο των εορτών

ένα πλούσιο διαδικτυακό πολιτιστικό πρόγραμμα, ελεύθερα διαθέσιμο για όλους τους πολίτες, ποιοτικό και πολυσυλλεκτικό. Συναυλίες από διάσημους και καταξιωμένους ερμηνευτές, αλλά και νέους και ταλαντούχους σε ένα ευρύτατο μουσικό ρεπερτόριο, παιδικές παραστάσεις, παραμύθια και θέατρο σκιών θα ζωντανέψουν στο σπίτι μας το πνεύμα των Χριστουγέννων, με την ευχή του χρόνουνα απολαύσουμε τις γιορτές όλοι μαζί».

Στις ευκαιρίες που προσφέρει η ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών, αναφέρθηκε η Aντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, εκ των εμπνευστών του εορταστικού προγράμματος: «Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψηφιακή διάχυση των πολιτιστικών αγαθών, προσφέροντας σε όλους εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου θέαμα και ακρόαμα, χωρίς εξαιρέσεις και χωρικούς περιορισμούς. Ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες, όπου ο χώρος του Πολιτισμού πλήττεται σφοδρά από την πανδημία, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε τον πολιτισμό σε όλα τα σπίτια, να τον κάνουμε ξανά αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και να προσθέσουμε τη μαγεία της Τέχνης στη μαγεία των Χριστουγέννων».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρης Ρώμας, ανέφερε: «Ο Γιώργος Πατούλης είναι πολιτικός πρώτης γραμμής, είναι γιατρός πρώτης γραμμής και – παρότι δεν είναι καλλιτέχνης – συμφωνήσαμε αμέσως ότι πρέπει να βάλουμε τον πολιτισμό στην πρώτη γραμμή! Σε όλες τις δράσεις που σχεδιάζει το Τμήμα Πολιτισμού, ο Περιφερειάρχης μας συμβουλεύει και μας εμψυχώνει. Είμαι υπερήφανος για όλες τις εκδηλώσεις, αλλά και για τα μακρόπνοα σχέδιά μας, για δύο λόγους: γιατί προσφέρουμε καλλιέργεια και ψυχαγωγία στους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και γιατί στηρίζουμε και ενισχύουμε τους ευάλωτους κλάδους των καλλιτεχνών και των ανθρώπων που δουλεύουν στον πολιτισμό. Το επαναλαμβάνω, είμαι χαρούμενος και υπερήφανος. Καλές γιορτές».


Συντάκτης: ianastasis_Team