Πέντε εστιατόρια που φέρνουν γκουρμέ ντελίβερι στο σπίτι σου

Πέντε εστιατόρια που φέρνουν γκουρμέ ντελίβερι στο σπίτι σου

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση. Και αν έχετε κουραστεί να τρώτε σουβλάκια και πίτσες, γιατί δεν δοκιμάζετε ένα ταρτάρ, ένα Chateaubriand με Sauce Bearnaise, ή ένα Black Cod βρε αδερφέ που είναι και ελαφρύ;

Πέραν της πλάκας, το lockdown έφερε τα πάνω κάτω και στο delivery έχουν μπει εστιατόρια που ούτε που θα φανταζόμασταν. Είτε μέσω e-food και wolt, είτε απευθείας από τα εστιατόρια, μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας ΕΠΙΚΟ φαγητό. Εντάξει, φθηνό δεν είναι, αλλά αν το δείτε, είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με τις τιμές που ισχύουν για να φάτε εκεί, όταν με το καλό ανοίξουν.

Δείτε πέντε εστιατόρια με delivery για δυνατά στομάχια και βαριά πορτοφόλια

Matsuhisha Athens

Βlack Cod

Αν δεν έχεις δοκιμάσει το Black Cod του Matsuhisha, έχεις χάσει ένα από τα πιο διάσημα πιάτα όλων των εποχών. Και εντάξει, σίγουρα η θέα ειδικά το καλοκαίρι είναι άπαιχτη, αλλά και το φαγητό του Matsuhisha είναι εξαιρετικό. Έξτρα bonus ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το delivery, με ακριβά αυτοκίνητα, ειδικές στολές και όλη τη χλιδή που περιμένεις όταν δίνεις 100+ ευρώ για μια παραγγελία. Top επιλογή για όσους μένουν νότια και αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα.

Δείτε το μενού εδώ

Blue Pine

Entrecote-blue-pine

Εστιατόριο θρύλος στα Βόρεια Προάστια, έχει φιλοξενήσει εδώ και δεκαετίες την ελίτ της πολιτικής και της οικονομίας. Ειδικά στην αυλή του έχουν γίνει από προτάσεις γάμου μέχρι επιχειρηματικά ντιλς δισεκατομμυρίων. Όσο για το φαγητό του, το φιλέτο αλλά και το Chateaubriand είναι από άλλο κόσμο και αξίζουν με το παραπάνω το κόστος. ΟΚ, δεν έχεις το προσωπικό που έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, αλλά οι γεύσεις είναι διαχρονικές και στο delivery.

Δείτε το μενού εδώ

Ekiben by Birdman

Ekiben-beef

Όταν το φαγητό έχει την υπογραφή του Άρη Βεζενέ, είναι δεδομένο ότι είναι καλό. Η προσέγγισή του στο συγκεκριμένο concept έρχεται από την Ιαπωνία, μια και Eki σημαίνει σταθμός στα Ιαπωνικά ενώ το ben είναι σύντμηση της λέξης bento που σημαίνει κουτί με φαγητό. Στην ιαπωνική κουλτούρα λοιπόν τα ekiben πωλούνται σε τρένα και σε σταθμούς στην Ιαπωνία και είναι κουτιά με φαγητό. Στην ελληνική τους εκδοχή θα βρείτε τα διάσημα ιαπωνικά πιάτα του Birdman και αξίζει να επενδύσετε στα Nigiri από Wayu beef, τα οποία κοστίζουν κάτι (οκ, πολύ) παραπάνω αλλά το αξίζουν.

Δείτε το μενού εδώ

Σπύρος και Βασίλης

Σπύρος&Βασίλης

Για τους «μύστες» της αθηναϊκής γεύσης, ο «Σπύρος και Βασίλης» είναι από τα πιο δημοφιλή αλλά και ποιοτικά εστιατόρια στο ευρύτερο κέντρο. Το μενού αλλά και ο κόσμος που συχνάζει είναι λόγος επίσκεψης και στο διακριτικό κήπο συχνάζει το “who is who” της πόλης. Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1974 όταν ο Βασίλης Πολυμέρης μαζί με τον αδερφό του Σπύρο, άνοιξαν το δικό τους Γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα και σήμερα την σκυτάλη του εστιατορίου έχει αναλάβει ο γιος του Βασίλη, Γιώργος Πολυμέρης. Για όσους τιμήσουν το delivery, προτείνουμε με κλειστά μάτια το ταρτάρ αλλά και την Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση.

Δείτε το μενού εδώ

Zubaran Athens

Zubaran-maki

Από τα πιο δημοφιλή και trendy εστιατόρια του Κολωνακίου, το Zubaran έρχεται στο σπίτι σας με μια πολύ μεγάλη επιλογή σε μοντέρνα πιάτα. Ιδανικό για mixed παρέες, συνδυάζει άψογα και γευστικά το beef burger με Black Angus με τα σατανικά γευστικά maki αλλά και την πάντα περιποιημένη pasta. Ακόμα και αν μας λείπει πολύ το εντυπωσιακό design του χώρου, οι γεύσεις παραμένουν αναλλοίωτες στην περίπτωση του delivery. Μακάρι να βάλει στον κατάλογο και τα γλυκά του, που έχουν γράψει ιστορία.

Δείτε το μενού εδώ

Πηγή: couchclub.gr


Συντάκτης: ianastasis_Team