«20-40»: Ένα λεύκωμα για την ενίσχυση έρευνας της Alzheimer Hellas

«20-40»: Ένα λεύκωμα για την ενίσχυση έρευνας της Alzheimer Hellas

Φωτογραφικό λεύκωμα και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «20-40» θα παρουσιαστεί στις 10 Οκτωβρίου (18:00-20:40), στην ταράτσα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης», με σκοπό την ενίσχυση έρευνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas).

   Είκοσι φωτογράφοι απαθανάτισαν 40 άντρες και γυναίκες από διαφορετικούς χώρους( τέχνη- πολιτισμός- εκπαίδευση- αθλητισμός- πολιτική- οικονομία), που έχουν γεννηθεί το 1980 και ο καθένας κρατά μια φωτογραφία του στην ηλικία των 20.

   Αφορμή για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στάθηκε ο πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών από τη νόσο Alzheimer στην Ελλάδα που ανέρχεται σε 160.000 και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2050 θα φτάσει στους 354.000, ενώ 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο.

   Επιθυμία των διοργανωτών είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου και η ενίσχυση των αναγκών έρευνας για την αντιμετώπιση της νόσου Αlzheimer.

   «Το λεύκωμα αυτό αντιπροσωπεύει τη φωνή και τη ματιά, την κοινωνική ευαισθησία και εγρήγορση όλων των συμμετεχόντων απέναντι σε ό,τι μπορεί να θεωρηθεί η “νόσος του μέλλοντος”, απέναντι στη νόσο Alzheimer. Τα έσοδα από την αγορά του λευκώματος θα διατεθούν για τις ανάγκες έρευνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών», επισημαίνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.


Συντάκτης: ianastasis_Team