Σύμη: Τα καλύτερα μέρη στο στολίδι των δωδεκανήσων!

Σύμη: Τα καλύτερα μέρη στο στολίδι των δωδεκανήσων!

Που να φας, που να πιεις, που να κοιμηθείς αλλά και που να κάνεις μπάνιο στην Χώρα του νησιού είναι μερικές απορίες που θα σου λυθούν διαβάζοντας παρακάτω. 

1 ώρα και κάτι μακριά από την Ρόδο και κάπου στις 12 ώρες μακριά από την Αθήνα η Σύμη είναι το ιδανικό μέρος για να σας χαλαρώσει ειδικά το καλοκαίρι. Το στολίδι, λοιπόν, των Δωδεκανήσων έχει τα πάντα!

Παραλία: 

Οι περισσότερες παραλίες στη Σύμη βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στις παραλίες μπορεί να πάει κάποιος με τα πόδια, ή με μικρά πλοιάρια.

ΝΟΣ: Μια από τις τοποθεσίες που συνεισφέρουν στην εξαίρετη φήμη της Σύμης, είναι η παραλία ΝΟΣ. Η παραλία αυτή διαθέτει την τέλεια ισορροπία του να είναι μια ήσυχη τοποθεσία, προσφέροντας παράλληλα και τις απαραίτητες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, ώστε να χαρούν πραγματικά ξεκούραστες διακοπές.

Tip: Μπορείτε να περπατήσετε με το μαγιό και ξυπόλητοι από τον πύργο του ρολογιού μέχρι την παραλία και να νιώσετε την απόλυτη ελευθερία.

Φαγητό:

PANTELIS: Το ξακουστό εστιατόριο του Παντελή στη Σύμη αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό από μόνο του! Το τοπίο σε μαγεύει όσο και οι δημιουργίες θαλασσινών από τον γνωστό chef Παντελή Καλλίαρο γέννημα θρέμμα από τη Σύμη. Θα απολαύσετε αυθεντική νησιώτικη κουζίνα, το διάσημο συμιακό γαριδάκι, ζωντανό αστακό, τέλεια γαριδομακαρονάδα, όλα φτιαγμένα με φροντίδα και μεράκι. Ο Pantelis είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και φημίζεται για το φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα!

Τηλέφωνο: 2246072114 

Γλυκο: 

ΣΤΑΝΗ: Το ζαχαροπλαστείο «Στάνη» αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα της Σύμης, του οποίου οι ρίζες φτάνουν στα χρόνια πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ιμπραήμ Σαρρή Χασάν ξεκίνησε με ένα κατάστημα στην παλιά πόλη της Ρόδου όπου εμπορευόταν γάλα. Το 1952 πρόσθεσε το γιαούρτι, και αργότερα έγινε γνωστός για την περίφημη συνταγή του για παγωτό. Πλέον αριθμεί 4 εργαστήρια, 7 καταστήματα, προσωπικό 85 ατόμων και έχει επεκταθεί στην αρτοποιία και σε αναρίθμητες ιδέες για πάστες, γλυκά ταψιού, σφολιάτες και τούρτες.

Τηλέφωνο: 2246110025

Διασκέδαση: 

ΤΣΑΤΙ: Το bar Τσάτι αποτελεί ένα από τα hotspot του νησιού. Μπαράκι φτιαγμένο με γούστο και μεράκι, σε φοβερή τοποθεσία, με φανταστικά κοκτέιλ! Είναι ιδανικό για ένα απογευματινό drink αλλά και… βραδινό ξεφάντωμα! 

Διαμονή:

Ένα κατάλυμα μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι είναι το Iapetos Village είναι μια όαση στην καρδιά της Σύμης. Αποτελείται από ένα ολοκαίνουργιο γκρουπ παραδοσιακών σπιτιών που περιβάλουν τον εξωτικό κήπο και την εκπληκτική πισίνα του ξενοδοχείου.

Τηλέφωνο: 2246072777

Τέλος, τα στούντιο του Symi Garden Studios είναι μια ακόμα τέλεια επιλογή για διαμονή.  Διακοσμημένα σε ζωηρές αποχρώσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακά χαρακτηριστικά, όπως οροφές με ξύλινα δοκάρια και χτιστά κρεβάτια. Σε απόσταση 150μ. θα βρείτε θαλάσσια ταξί που σας συνδέουν με τις παραλίες του νησιού. Το Symi Garden παρέχει δωρεάν Wi-Fi σε όλους του χώρους, καθώς και δωρεάν χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις.


Συντάκτης: ianastasis_Team