Suits: H σειρά που μας δίδαξε στυλ μέσα από τον “Harvey Specter”

Suits: H σειρά που μας δίδαξε στυλ μέσα από τον “Harvey Specter”

Οι δικηγόροι της Pearson-Specter-Litt στη Νέα Υόρκη για πάνω από εννιά σεζόν παραδίνουν μαθήματα κομψότητας και business style

Από τη μυθική σκηνή του «American Gigolo» στην οποία ο Richard Geer επιλέγει ρούχα έχοντας μπροστά του μια μεγάλη ντουλάπα γεμάτη από Armani κοστούμια, έως τα πολύχρωμα σακάκια στο «Μiami Vice» των ’80s και την εντυπωσιακή στιλιστική αποτύπωση της εποχής των ’60s στο «Mad Men», η γκαρνταρόμπα των πρωταγωνιστών σε ταινίες και σειρές αποτελεί μια λεπτομέρεια που συμβάλλει καθοριστικά στην τελική επιτυχία μιας παραγωγής.  Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που οι ήρωες της μικρής (και σαφώς της μεγάλης) οθόνης παραδίδουν μαθήματα στυλ και κομψότητας μέσα από ενδυματολογικές επιλογές που καθορίζουν τάσεις και επηρεάζουν εκατομμύρια θεατές. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κοστούμια των δικηγόρων από το «Suits». Η εικόνα του ανίκητου Harvey Specter και του αφεντικού του, της Jessica Pearson. Η αμερικανική σειρά με τους καλύτερους δικηγόρους της Νέας Υόρκης που κέρδισε την καρδιά μας με τις επικές ατάκες των χαρακτήρων της, επί έξι σεζόν παρέδιδε δωρεάν μαθήματα στυλ και κομψότητας. Τα καλοραμμένα και φρεσκοσιδερωμένα κοστούμια του γοητευτικού και φιλόδοξου Harvey Specter άνοιγαν διάπλατα τις επαγγελματικές πόρτες και ο ίδιος με κάθε ευκαιρία φρόντιζε να τονίζει στους συνεργάτες του τη σημασία του προσεγμένου ντυσίματος στον επαγγελματικό χώρο λέγοντας: «Οι άνθρωποι διαμορφώνουν άποψη ανάλογα με το πώς είμαστε ντυμένοι, επομένως είτε σου αρέσει είτε όχι (σ.σ να φοράς ακριβό κοστούμι) πρέπει να το κάνεις». Ο Harvey μάγευε τόσο με τις επιτυχίες όσο και με την εμφάνισή του και εμείς λατρεύαμε να τον παρατηρούμε.

Η καθημερινή του εικόνα αποτελούνταν από καλοραμμένα κοστούμια Tom Ford, συνδυασμένα με ατσαλάκωτα λευκά πουκάμισα Brioni, πανάκριβα μανικετόκουμπα και φυσικά το απόλυτο ανδρικό αξεσουάρ, το ρολόι. Ο χρόνος για τον Ηarvey μετρούσε μέσα από ένα Patek Philippe 5004P Chronograph, αξίας πάνω από 320.000 δολάρια. 



Συντάκτης: ianastasis_Team