Movember: Άφησε μουστάκι τώρα! (Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει) Είναι για καλό σκοπό!

Movember: Άφησε μουστάκι τώρα! (Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει) Είναι για καλό σκοπό!

Εσύ ξέρεις τί είναι το κίνημα Movember; Οι άνδρες “αφήνουν” μουστάκι για έναν ολόκληρο μήνα!

Το Movember είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε το 2003 (σε παγκόσμιο επίπεδο αριθμεί περισσότερα από 800 χιλ. μέλη) από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία με στόχο να αλλάξει το «πρόσωπο της υγείας των ανδρών».

Η ονομασία του κινήματος προέρχεται από τις λέξεις «moustache» (που σημαίνει μουστάκι) – στην αυστραλέζικη αργκό μάλιστα “Μο” σημαίνει επίσης μουστάκι – και «November», δηλαδή Νοέμβριος.

Στόχος να παροτρύνει τους άνδρες κάθε Νοέμβριο να αφήσουν μουστάκι προκειμένου να κινητοποιηθούν στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη. Το 2012, η Global Journal αναφέρθηκε στο Movember ως μία από τις κορυφαίες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στον κόσμο.

Οι άνδρες δεν είναι και τόσο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τα πολύ σοβαρά θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν, συχνά είναι απρόθυμοι να δουν γιατρό για κάποια ασθένεια ή να πάνε για τακτικούς ιατρικούς ελέγχους. 

Στόχος του Movember είναι να αλλάξουν αυτές οι συμπεριφορές, κάνοντας την ανδρική υγεία διασκέδαση επανατοποθετώντας τα μουστάκια στο πρόσωπο της μόδας και στο ενδιάμεσο να ενημερώσει για θέματα υγείας των ανδρών.

Δείτε εδώ ένα βίντεο για να διαλέξετε:



Συντάκτης: ianastasis_Team