Γόπα Project: “Ψήφισε με την γόπα σου …”

Γόπα Project: “Ψήφισε με την γόπα σου …”

Το γόπα project αφορά την δημιουργία ενός αστικού σταχτοδοχείου το οποίο αφενός έρχεται να καλύψει την απουσία δημόσιων σταχτοδοχείων στην Αθήνα και αφετέρου να κινητοποιήσει με ευρηματικό τρόπο τους καπνιστές έτσι ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα τσιγάρου στο δημόσιο χώρο.


Το πρόγραμμα This is Athens – Polis του Δήμου Αθηναίων με τα σταχτοδοχεία-κάλπες του «γόπα project» μπαίνουν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Αθηναίων .

Το πρόγραμμα This is Athens – Polis του Δήμου Αθηναίων αναζητούσε καινοτόμες προτάσεις των δημοτών του, ώστε να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης με αστικές παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Μία, λοιπόν, από τις προτάσεις που κατάφεραν να προκριθούν είναι και εκείνη της πενταμελούς ομάδας του «γόπα project», που αποτελείται από τον υπεύθυνο του προγράμματος Αλέκο Λιαπή και τον γραφίστα Δημήτρη-Ιούλιο Κοσμίδη, καθώς και από έναν ειδικό στα social media, έναν προγραμματιστή και έναν πολεοδόμο. Εδώ και περίπου έναν μήνα λειτουργεί πιλοτικά, με βασικό σκοπό να «εκπαιδεύσει» τους Αθηναίους καπνιστές σε μία καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους δημόσιους χώρους της πόλης τους.

Τι ακριβώς κάνει;
Τοποθετεί σταχτοδοχεία-κάλπες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και καλεί τους καπνιστές, αντί να πετάξουν τα τελειωμένα τσιγάρα τους στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, να τα σβήσουν και να απαντήσουν με αυτά στο δίλημμα που θέτει το εκάστοτε σταχτοδοχείο, ρίχνοντας τις γόπες τους στην κάλπη που τους αντιπροσωπεύει. Πρόκειται για διλήμματα για τα οποία όλοι έχουμε γνώμη και που αφορούν από το αν η σαγιονάρα πρέπει να φοριέται με κάλτσα ή χωρίς και το αν οι διακοπές είναι καλύτερες με τη σχέση ή με τους φίλους, μέχρι το αν είναι η καλύτερη ροκ συναυλία του καλοκαιριού ήταν των Slayer ή των Cure. 


Συντάκτης: ianastasis_Team