CINE MANTO: Ένα κόσμημα στο νησί των ανέμων που έχει γίνει θέμα στα Διεθνή Μέσα

Ένας μυστικό καταφύγιο στην καρδιά της χώρας της Μυκόνου

To CINE MANTO, ο θερινός κινηματογράφος της Μυκόνου, που από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες THE INDEPENTENT, GURDIAN, αλλά και το περιοδικό MONOCLE το έχουν συμπεριλάβει στα 10 ομορφότερα θερινά σινεμά του κόσμου, αποτελεί μια διαφορετική πρόταση για να διασκεδάσεις στο Κυκλαδίτικο νησί μας.

Η εφημερίδα «Τhe Independent» για την ακρίβεια, το καλοκαίρι του 2014, είχε κατατάσσει το «Cine Μαντώ» σε έναν από τους έξι καλύτερους θερινούς κινηματογράφους του κόσμου. Δημοσιεύματα ελληνικού και ξένου τύπου που εξυμνούν τον κινηματογράφο με σημαντικότερο το εμβληματικό αφιέρωμα του περιοδικού MONOCLE, το καλοκαίρι του 2015.

Εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας -με ψηφιακή προβολή- με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταινίες Α προβολής για μικρούς και μεγάλους, το CINE MANTO πιστό στην πολιτιστική δραστηριότητά του, μας δείχνει τον τρόπο να περάσουμε καλά και διαφορετικά σε έναν τόπο που διασκέδαση είναι ταυτισμένη με την νύχτα και τα μπαράκια.

Είναι ένας μοναδικός και τεράστιος κήπος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Μυκόνου, ανοιχτός στο κοινό, «πνιγμένος» από φοίνικες, πεύκα και μοναδικά είδη κάκτων. Ο χώρος είναι προστατευμένος από τον άνεμο και πάντα δροσερός, αποτελεί μια απροσδόκητη εικόνα της Μυκόνου.

Μέσα σε αυτούς τους μαγευτικούς κήπους υπάρχουν: ο υπαίθριος κινηματογράφος «Cine Manto» και το καφέ- εστιατόριο του νησιού «Cine Manto Restaurant».

Από το 2011, έχει σαν πρωταρχικό στόχο του την προβολή της τέχνης και του πολιτισμού, σε ένα νησί που η βίαιη τουριστική ανάπτυξη του έχει στερήσει την πολιτιστική ανάσα. Η Μύκονος είναι ευρέως γνωστή, για το κλάμπιγκ, τη νυχτερινή ζωή και δεν διαθέτει σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες. Κόντρα σε αυτό το πνεύμα λειτούργησε το Cine Manto και κατάφερε επιτυχώς να δημιουργήσει μία εστία πολιτισμού μέχρι και σήμερα, παράγοντας και φιλοξενώντας, πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, ως προσφορά στην τοπική κοινωνία αλλά και στους ξένους επισκέπτες.


Συντάκτης: ianastasis_Team