Πώς να φορέσω σωστά το καπέλο; – (video)

Πώς να φορέσω σωστά το καπέλο; – (video)

Σύμφωνοι, τα ανδρικά καπέλα είναι δύσκολο αξεσουάρ. Έχουν από τη φύση τους κάτι το υπερβολικό, κάτι το θεατρικό.

Αλλά είναι και εκείνοι που καταφέρνουν να τα ενσωματώσουν στο ντύσιμό τους με τρόπο που δείχνει φυσικός, όπως ο White Collar. Αυτομάτως κάποια άτομα που το επιλέγουν, φαίνονται σοφιστικέ, cool και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Το καπέλο είναι ένα αξεσουάρ που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη λίστα των must-αξεσουάρ που προτείνουν σχεδιαστές και fashionistas. Συμφωνώ ότι μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας και προσθέτει στυλ. Tα καπέλα σίγουρα παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές, είναι retro και κλασικά και πολύ μας αρέσουν. Δεν τα φοράμε συχνά ως all the time αξεσουάρ, αλλά τα έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας πιο πολύ με την παραλία.

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά να τα συνδυάσουμε με ένα φθινοπωρινό look;

Kανόνες αποφυγής στιλιστικoύ λάθους:

1. Δεν φοράμε ποτέ καπέλο το βράδυ. Εκτός και αν το μέρος που θα πάμε έχει dress code.

2. Δεν φοράμε ποτέ το καπέλο στραβά. Μας κάνει να φαινόμαστε γελοίοι και καθόλου chic.

3. Δεν φοράμε ποτέ το καπέλο ανάποδα. Εκτός αν είμαστε 5 χρονών.

4. Δεν φοράμε καπέλο σε εσωτερικούς χώρους. είναι σαφώς αγένεια.

Μερικά σχέδια για ένα «τέλειο» καπέλο:

Το panama hat: ψάθινα καπέλα από το Εκουαδόρ πλεγμένα από φύλλα από το φυτό Carludovica palmato φοριέται κυρίως το καλοκαίρι, είναι ελαφρύ και αναπνέει το κεφάλι από τον καύσωνα του καλοκαιριού.

Το fedora hat (ψάθινο): τσαλακωμένα καπέλα που έχουν συνδεθεί με γκανγκστερ και γιαυτό δίνουν ένα «άγριο» look στο άτομο που το επιλέγει να το φορέσει.

Το baseball cap: τα συγκεκριμένα καπέλα είναι καπέλα του μπείζμπολ για ένα αθλητικό look. Το «καπάκι» στο μπροστινό μέρος το κάνει  sexy είναι casual wear.


Το flat cap: τα καπέλα αυτά είναι ευρέως γνωστά ως «bunnet» απο την Σκωτία κι έχουν συσχετιστεί με ηλικιωμένους άνδρες. Από το 2011 και μετά αυτά τα καπέλα έγιναν μόδα και όντως έχουν ένα στυλ. Τα επιλέγουν πολύ διάσημοι ανάμεσα σε αυτούς και ο Brad Pitt.

Extra Info: Η  Coco Chanel, πολύ πριν ασχοληθεί με τα ρούχα, κατασκεύαζε καπέλα και μάλιστα το πρώτο κατάστημα που άνοιξε το 1909, ήταν καπελάδικο!

Φορέστε τα λοιπόν και δείτε το street look σας να απογειώνεται!

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…





Συντάκτης: ianastasis_Team